Dorpsfeest 29 & 30 juni 2019

Dorpsfeest 29 & 30 juni 2019

Behalve op 16 december 2018 willen we in de zomer daarop, net voor de zomervakantie begint, ook een feestelijk weekend organiseren. Het weekend van 29- 30 juni 2019. Nog ongeveer een jaar te gaan, maar verenigingen, inwoners, parochie en dorpsoverleg zijn al begonnen om de viering voor te bereiden. Het moet een feest worden van, voor en door Grashoek! Gedacht wordt aan een event zoals dat in mei 2015 plaats vond (opening van het plein / ‘un hert veur Grashook’). Zaterdags willen we vooral genieten van muzikale activiteiten, waarbij we de organisatie zo veel mogelijk overlaten aan de jeugd/jongeren. Diverse verrassende activiteiten op en rond het plein (liefst alles op loopafstand) zullen vooral op zondag gepland worden. Gedacht wordt aan kraampjes waarin verenigingen en bedrijven zich presenteren, een tentoonstelling van kunstenaars in de kerk, en straattheater, een speur- of puzzeltocht, presentaties van verenigingen. We zoeken nog naar mogelijkheden om iets van de sfeer van 100 jaar geleden op te kunnen roepen. Als het mee zit is de herinrichting van het schoolplein dan klaar, waarbij ook De Horizon kan laten zien wat de mogelijkheden zijn van hun plein. En, eveneens als het meezit, is ‘Beej Wilmach Antiek’ weer zo ver dat we bij hen op het terras kunnen zitten.

Er is een stuurgroep bezig met het uitstippelen van de grote lijnen. Deze stuurgroep, onder leiding van Harold Stemkens, kan niet alleen alle ballen in de lucht houden. We zoeken nog meerdere vrijwilligers voor te vormen commissies, waarbij gedacht wordt aan: 

  • ​Horeca 
  • Muziek 
  • Activiteiten op en rond het plein (voor volwassenen en, eventueel apart, voor jeugd) 
  • Promotie 
  • Horeca / culinair. 

Met name de horeca moet voldoende aandacht krijgen met goede afspraken.

Het lijkt nog ver weg, maar de ervaring leert dat vroeg opstarten toch echt veel helpt. Dus bij deze: Een oproep voor vrijwilligers om deel te nemen (en vorm te geven) aan een commissie van de viering van 100 jaar Grashoek. Informatie over de organisatie kunt u inwinnen bij Harold Stemkens (via email: Harold@Stemkens.nl) Of via het secretariaat: info@Grashoek100.nl. 

En dan maar hopen op schitterend weer…

X