Openbaar vervoer / wensbus

Openbaar vervoer / wensbus

Dorpsvervoer Grashoek, Beringe en Koningslust.

De afgelopen jaren heeft de Stichting Dorpsvervoer GBK steeds meer mensen vervoerd naar plekken die voor hun belangrijk zijn. Zo vervoeren we mensen naar de dagvoorzieningen, het gemeenschapshuis, naar activiteiten in het dorp, huisarts, tandarts of fysio. Of gewoon naar de markt of winkel als u daar niet zelfstandig kan komen.

Omdat we vanaf september met twee bussen kunnen rijden kan ons aanbod flink worden uitgebreid.

U kunt nu ook een beroep op ons doen als u familie wilt bezoeken of voor vervoer naar andere plekken in Peel en Maas. Ook kunnen ritten verzorgd worden naar aangrenzende dorpen net buiten Peel en Maas. Zo kunnen scholieren die het Cita Verde college bezoeken ook gebruik maken van de bus. Ook inwoners die naar de trein in Horst Sevenum moeten kunnen we vervoeren. Andere ritten naar buiten Peel en Maas kunnen in overleg aangevraagd worden. We rijden geen routes naar plaatsen waar Arriva ook actief is. Wél kan men op verzoek naar opstapplaatsen in Beringe Panningen of Koningslust (Maasbreeseweg) gebracht worden.

Vanaf juli hebben we een vast kantoor in Gemeenschapshuis de Ankerplaats in Grashoek. Dit is bereikbaar van 08.00 uur tot 10.30 uur onder telefoonnummer 06-14956170.

Het dorpsvervoer is bedoeld voor inwoners van Grashoek, Beringe en Koningslust die niet of moeilijk in hun eigen vervoer kunnen voorzien of als men naar bestemmingen wil die moeilijk met openbaar vervoer te bereiken zijn. De bus rijdt alleen op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur.

De kosten van het vervoer is € 1,50 per enkele rit voor vervoer binnen Peel en Maas. Voor vervoer naar station Horst-Sevenum en naar Cita Verde in Horst is dat € 3,00 per enkele rit. Alle ritten moeten een dag van te voren aangevraagd worden. In noodgevallen kan ook voor dezelfde dag aangevraagd worden, maar het is dan niet zeker of dat nog geregeld kan worden.

Vrijwilligers

Het vervoer vraagt nogal wat inzet van vrijwilligers. Met nieuwe opgaves er bij hebben we nu 28 chauffeurs en dit willen we nog uitbreiden naar 35 chauffeurs. In principe rijden onze chauffeurs één dag per drie weken. Voor onze vrijwilligers hebben we geregeld overleg en ook af en toe een feest of barbecue en een eindejaars attentie. Zaken worden altijd in overleg geregeld en met voorkeuren wordt natuurlijk rekening gehouden.

Voor de planning van de ritten zoeken we 5 planners. De planners doen hun werk in ons kantoor in Gemeenschapshuis de Ankerplaats. De planner neemt ’s morgens van 08.30 uur tot 10.30 uur de rit aanvragen op voor de dag daarna. De planners kunnen daarna ook thuis hun werk doen als er een aanvraag is. Verder zijn er nog wat administratieve werkzaamheden. Het plannen gebeurt in een eenvoudig planprogramma. Begeleiding door de hoofdplanner is altijd aanwezig.

Als u informatie wil over het vrijwilligerswerk als chauffeur of planner of over het vervoer kunt u contact opnemen met:

Grashoek 

  • ​Grad Drissen | 06-41526886 of 077-3072104 | g_drissen@hotmail.com 
  • Frits Verlinden | 06-29041988 of 077-3073220 | fritsverlinden@gmail.com 

Beringe

  • ​Chris Tillemans | 06-22989662 | ctillemans@hetnet.nl 

Koningslust 

  • ​Piet Geurts | 06-55573999 | pamgeurts@home.nl
X